Hoće li Pupovac na čelo Odbora za manjine? “HDZ je odustao od tog prijedloga”

Vijesti 24. svi 202410:15 1 komentar

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica bio je gost Novog dana kod naše Mašenke Vukadinović s kojom je razgovarao o političkim aktualnostima.

Stjepo Bartulica komentirao je mogućnost da Milorad Pupovac bude na čelu saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina: “Prema mojim saznanjima HDZ je odustao od tog prijedloga da gospodin Pupovac bude na čelnom mjestu iz kvote većine”, kaže.

“Sinoć sam dobio takve informacije, jutros raspravljaju o raspodjeli, ne isključuje se mogućnost da, ako čelno mjesto pripada nevladajućima, on bude imenovan, ali to se treba dogovoriti na razini Sabora, to je u tijeku, teško je prejudicirati što će se odlučiti”, istaknuo je.

“Moj stav je da se malo požurivalo oko Vladinog programa i sporazuma, mislim da se trebalo uzeti malo više vremena. Andrej Plenković je nametnuo taj tempo i treba se naviknuti da će se često morati dogovarati oko nekih stvari. Očekujem da će ovo biti obrazac, dvije strane će se morati konzultirati. Mi ćemo jasno i dosljedno zastupati svoje stavove, moramo graditi partnerski odnos”, dodao je Bartulica.

N1

Bartulica je komentirao i koalicijski sporazum HDZ-a i Domovinskog pokreta: “Izričito sam inzistirao da određene točke budu navedene i to se dogodilo. Situacija je takva da imamo znatiželju javnosti i hoće li biti objavljen javno bi prepustio kolegama iz HDZ-a i DP-a da se oglase, ali bi ja išao putem transparentnosti.”

“Osobno sam uložio veliki napor da uđu neke konkretne stavke u program kao što su stavke o korona pandemiji. Inzistirat ću i dalje da javnost dobije cijelu istinu”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare