Horvatinčićev odvjetnik: Odlaskom u zatvor bit će mu ugrožen život

Vijesti 07. srp 202120:56 5 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Tomislav Horvatinčić se za tjedan dana mora javiti u zatvor na izdržavanje kazne, a njegov odvjetnik Velimir Došen rekao je da će njegovom klijentu time biti ugrožen život.

“Mi smo danas izjavili žalbu na rješenje da molba za odgodu izvršenja kazne nije prihvaćena. Moj klijent je ozbiljno narušenog zdravlja. Nakon operacije mu je došlo do znatnog pogoršanja. Mi odgađamo kaznu peti put i stvarno smo iznenađeni da nam nije dozvoljeno dovršenje ovog liječenja”, rekao je Došen za RTL te dodao: “Rehabilitaciju će morati prekinuti jer se mora javiti 14. ovog mjeseca na izvršenje kazne”.

Uvjeren je da je nemoguće da Horvatinčić u zatvoru dobije potrebnu zdravstvenu skrb.

“Ne da mislim da neće biti omogućena, nego je to nemoguće. Ja sam radio na izvršenju kazne od ’88. do ’93., jako mi je poznat sistem rada u zatvorskoj bolnici. To je bolnica u kojoj se rješavaju neke jednostavnije stvari, ovo je prosto nemoguće. Četiri puta je zatvorska bolnica kazala da ne može liječiti takav tip bolesti kao što ima Horvatinčić”, odgovorio je.

Upitan je li moguće da se Horvatinčića vozi na terapiju pa ga se nakon nje vraća u zatvor, Došen je odgovorio: “Gledajte, moguće je sve. Ja ne znam zbog čega je sve tako izvedeno brzo. Kad se već udovoljilo četiri molbe, trebalo je još ovu da se završi to liječenje. Pazite, tu je njemu i život ugrožen. Ljudi koji su donijeli takvu odluku, moraju se pitati što ako mu se nešto dogodi”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare