Horvatinčiću odbijena molba za odgodu odlaska u zatvor

Vijesti 04. srp 202109:53 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Sutkinja izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Martina Maršić odbila je jučer molbu Tomislava Horvatinčića (73) za odgodom izvršenja zatvorske kazne, a njegova obrana najavila je novu žalbu, piše u nedjelju Jutarnji list.

Na zatvorsku kaznu od četiri godine i 10 mjeseci Horvatinčić je pravomoćno osuđen zbog pomorske nesreće iz kolovoza 2011. kada je skrivio smrt talijanskog para Salpietro u sudaru s njihovom jedrilicom.

Horvatinčić se u četvrtak, 1. srpnja, trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne, ali je u utorak podnio molbu za odgodom izvršenja kazne sve do kraja ove godine jer mu je teško narušeno zdravlje.

Bio je operiran u bečkoj klinici gdje mu je zamijenjena proteza, ima niz teških kroničnih bolesti te ide na fizikalne terapije pa su bečki liječnici kao i liječnici poliklinika u Puli i Lovranu predložili nastavak terapije te kontrole u rujnu.

Iz tih razloga, priloživši uz molbu i opsežnu dokumentaciju, njegov branitelj, riječki odvjetnik Velimir Došen, zatražio je da se Horvatinčiću odgodi izvršavanje kazne, što ne bi bilo prvi put.

No, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda vrlo brzo je riješila njegovu molbu i odbila mu odgodu odlaska u zatvor.

Međutim, to još uvijek nije konačna odluka jer i na ovu odbijajuću ima pravo žalbe, a njegov branitelj, odvjetnik Došen, već nam je najavio da će se žaliti.

“U više od 30 godina odvjetničke prakse nisam imao slučaj da se jedna molba za odgodom izvršenja kazne tako brzo riješi, pogotovo zato što je uz nju priložena i opsežna medicinska dokumentacija, koju su trebali pregledati i o njoj dati svoje mišljenje liječnici Bolnice za osobe lišene slobode. No, o svemu tome ću više u žalbi koju ću podnijeti na ovu odluku”, izjavio je u subotu Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen, donosi Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!