Hrvatska policija otkrila zašto srpski ministar nije mogao u Jasenovac

Vijesti 15. tra 202415:55 1 komentar
STRINGER / AFP

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u ponedjeljak je izvijestilo da hrvatska policija nije dopustila posjet Jasenovcu srbijanskom ministru za dijasporu jer taj posjet nije bio naveden u programu koji im je ranije dostavljen.

U MUP-u kažu da su preko Ministarstva vanjskih i europskih poslova zaprimili notu u kojoj se najavljuje dolazak srbijanskog izaslanstva, no u program nije bio naveden posjet spomen području u Jasenovcu.

S obzirom da u noti nije navedeno da je planiran posjet Jasenovcu, a u skladu sa sigurnosnim protokolima, posjet nije mogao biti odobren, navode iz MUP-a.

Ured ministra Đorđa Milićevića priopćio je da je bio u posjetu Srbima u okolici Novske i potom se uputio prema spomen parku u Jasenovcu kako bi odao počast Srbima ubijenima u ustaškom logoru tijekom Drugog svjetskog rata.

U priopćenju tvrde da su ga na ulazu u kompleks zaustavili hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili s tri automobila.

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je u nedjelju navečer da će Srbija zbog ovog događaja uputiti prosvjed Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare