Hrvatski državljani upetljani u pokušaj kršenja sankcija oko šeika i Fortenove?

Vijesti 04. stu 202213:02 2 komentara
N1

Državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova potvrdio je danas da Nizozemska nije dala odobrenje za prodaju Fortenove ulagaču iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova zatražio je od nizozemskog Ministarstva vanjskih poslova odgovor na pitanje jesu li nizozemska tijela dala odobrenje za navedenu transakciju. Dobili su odgovor da niti je zatraženo odobrenje, niti je ono izdano.

VEZANE VIJESTI

Govoreći o mogućem kršenju sankcijskog režima EU, Matušić kaže kako je “to stvar organa progona, prema indicijama moguće je da se to dogodilo”.

Moguća uhićenja?

Na pitanja je li za očekivati uhićenja u Hrvatskoj, rekao je: “u ovom trenutku to ne mogu govoriti, ali postoje indicije da su i hrvatski državljani sudjelovali u pokušaju kršenja sankcija”

Prema informacijama iz nizozemskog ministarstva vanjskih poslova, nastavlja državni tajnik, Hrvatska je dobila odgovor da njihova tijela nisu dobila zahtjev pa ni odobrila transakciju.

“Translacija se stoga ne može izvršiti. Hrvatska to smatra nezakonitim jer odobrenja nadležnih država nema, ni iz Nizozemske ni iz Hrvatske”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare