Novi obrat: Osmero Hrvata zaustavljeno u zračnoj luci u Zambiji

Vijesti 07. velj 202311:35 > 12:16 1 komentar
Emica Elvedji / Pixsell

Osmero Hrvata zaustavljeno je u utorak i odvedeno iz zračne luke u Ndoli, iako im je dan ranije određeno da u roku od 48 sati napuste zemlju, potvrđeno je Hini iz odvjetničkog ureda koji zastupa jedan od četiri hrvatska para.

Sidonija Grbavac iz odvjetničkog ureda MGG Law potvrdila je Hini medijske napise da su četiri para zaustavljena u zračnoj luci.

“Nažalost, istina je”.

Dodala je kako za sada nemaju druge informacije.

“Čekamo isto kao i vi jer smo u šoku”, kazala je odvjetnica Grbavac.

Sud u zambijskoj Ndoli odbacio je u ponedjeljak optužnicu protiv hrvatskih državljana za trgovanje djecom i naložio im da u roku od 48 sati moraju napustiti zemlju.

Zašto su danas zaustavljeni i odvedeni iz zračne luke zasad nije poznato. MVEP se još nije oglasio o novonastaloj situaciji.

Četiri para iz Hrvatske uhićena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga.

Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata. Prije dva tjedana pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode nakon što su ispunili sve uvjete koje je sud za to odredio.

Jučer je sud odbacio optužnicu i naložio im da u 48 sati napuste zemlju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE VIŠE

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare