Hrvatski vojnik ekspresno vraćen iz NATO misije na Kosovu, čeka ga stegovni sud

Vijesti 07. lis 202220:51 0 komentara
Marijan Susenj/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Hrvatski vojnik u petak ujutro je vraćen iz NATO misije na Kosovu. U Hrvatskoj ga tek čeka kazna jer svoje će poteze, koje ne tolerira ni NATO, ali ni Glavni stožer morati objasniti pred vojno - stegovnim sudom.

“Načelnik Glavnog stožera OSRH svojom zapovijedi privremeno je prekinuo sudjelovanje jednog pripadnika 37. HRVCON-a u NATO operaciji potpore miru KFOR u Republici Kosovo zbog osnovane sumnje u kršenje vojne stege. Pripadnik je vraćen u Hrvatsku komercijalnim zračnim prijevozom”, potvrdili su iz MORH-a za Dnevnik Nove TV.

O razlozima zbog kojih je zatraženo hitno povlačenje i to mjesec i pol prije kraja mirovne operacije – suzdržani su svi, pa i njegovi nadređeni. Ali potvrđuju – čeka ga stegovni postupak.

“Ako vam kažem da ste naš ponos i da budete oprezni i da pazite kako se ponašate – i to znate. Predstavljate nas tamo. Siguran sam da ćete svoje zadatke obaviti profesionalno i kvalitetno”, kazao je predsjednik Zoran Milanović na ispraćaju u svibnju ove godine.

Čini se kako su poruke uz koje su tad ispraćeni – brzo pale u zaborav. Djelatnik koji svoje postupke tek treba objasniti – bio je dio obavještajnog tima, a ovo mu je bila prva misija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!