Hrvoje Jurić: Možemo očekivati prelijevanje politike iz SAD-a sve do Hrvatske

Vijesti 18. srp 202212:18 > 14:16 0 komentara
N1

Profesor filozofije Hrvoje Jurić gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao konzervativnu revolucija u SAD-u te reperkusije koje ona ima na ostatak svijeta.

“Pojam konzervativne revolucije je vrlo atraktivan i medijski iskoristiv. On ima svoj povijesni kontekst, a radi se o Njemačkoj između dva svjetska rata. To znači militantni povratak tradicionalnim vrijednostima”, rekao je Jurić.

VEZANE VIJESTI

“Pogrešno je fokusirati se samo na jednu osobu poput Donalda Trumpa. ipak, istina je da je on stvorio klimu koja je omogućila da se kotač povijesti vrati unatrag“, rekao je.

Navodi da će se uskoro sve ono što se događa u SAD-u dogoditi i u Europi.

“Mi smo u kolonijalnom statusu i sve što se zbiva u svijetu dogodit će se i kod nas. Možemo očekivati prelijevanje politike iz SAD-a sve do Hrvatske zbog zbivanja na našoj desnici. To je fenomen koji se premalo analizira”, rekao je.

Rekao je da “kršćansko-fundamentalistički pogled na seksualnost i reprodukciju nosi sa sobom cijeli niz stavova koji se tiču patrijarhalne supremacije”.

“To je novi element za hrvatsku desnicu. Tu dolazi intenzivan rad na promoviranju neo-liberalnog, kapitalističkog i antisocijalnog političkog pogleda”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!