Humanitarna akcija HOK-a “Obrtnici za stradale od potresa”

Vijesti 31. pro 202017:44 0 komentara
petrinja, potres
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hrvatska obrtnička komora (HOK) pokrenula je akciju "Obrtnici za stradale od potresa", u sklopu koje je otvoren žiro račun na koji se mogu uplatiti donacije, a obrtnici pomažu i na druge načine, izvijestio je HOK u četvrtak.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec s kolegama obrtnicima posjetio je područja stradala u potresu. Mnogi obrtnici ostali su bez prostorija za rad, ali i vlastitih domova, materijalna šteta je velika te je pitanje kada će uopće moći ponovno pokrenuti poslovanje, kažu u HOK-u.

“Obrtnici iz cijele Hrvatske i drugih zemalja pokazali su ogroman interes za pomoć stradalim područjima, pa ih pozivamo da se uključe i uplate sredstva na žiro račun otvoren za donacije. Prikupljena sredstva bit će namjenski raspoređena tamo gdje je pomoć najpotrebnija”, kaže se u priopćenju HOK-a.

Broj žiro-računa za donacije je HR29 2340 0091 5111 1052 1, s pozivom na broj 00, OIB uplatitelja. Za uplate iz inozemstva potrebno je navesti swift adresu: PBZGHR2X.

HOK je uz to donirao 50 agregata, plastične folije za pokrivanje uništenih krovišta te organizirao dostavu 200 kg kruha dnevno u Petrinju.

Ceh ugostitelja HOK-a i Udruženje ugostitelja Grada Zagreba pripremaju dnevno 300 toplih obroka koji se razvoze stradalima u koordinaciji s Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije i Udruženjem obrtnika Sisak.

“Pomoć u saniranju štete uzrokovane potresima na ovom području bit će potrebna kroz duže vrijeme. Stoga, svi koji su na bilo koji način oštećeni moraju znati da nisu prepušteni sami sebi”, kažu u HOK-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!