HZJZ o otkazivanju intervjua: Nema silenzio stampa, ali ni komentara o epidemiji

Vijesti 15. svi 202314:36 0 komentara
N1

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) odgovorio je na komentar i upit zašto su otkazali već dogovoreni intervju epidemiologa Bernarda Kaića koji je trebao gostovati u jučerašnjem TNT-u. Naša novinarka Nataša Božić upitala ih je zašto uprava HZJZ-a smatra da o epidemiji ne treba više komentirati i zašto su proglasili silenzio stampa.

Odgovor HZJZ-a prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski zavod za javno zdravstvo nije uveo „silenzio stampa“ . U izjavama koje su 11. svibnja, odmah nakon proglašenja kraja pandemije, dali ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak i zamjenica Ivana Pavić Šimetin sve je bilo rečeno na tu temu, a dodatno smo na mrežnim stranicama objavili preporuke za postupanje nakon proglašenja prekida epidemije COVID-19. Također, gostovanjem ravnatelja u medijima taj dan i u Dnevniku HTV-a, naširoko su obuhvaćene teme vezane uz tijek epidemije.

Od samog početka pa do kraja epidemije stručnjaci HZJZ-a su svakodnevno bili na raspolaganju svim medijskim kućama i javnosti, uključujući i N1, kojoj smo nebrojeno puta davali izjave i osigurali gostovanja. S obzirom na to da je javnost naširoko informirana vezano uz epidemiju COVID-19 i njezin završetak, unutar naše institucije je odlučeno da se daljini komentari na temu završetka epidemije neće davati i da ćemo sve naše kapacitete usmjeriti na obavljanje redovnih djelatnosti s ciljem očuvanja javnog zdravlja.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!