HZJZ odlučio da se nastava na visokim učilištima može održavati uživo

Vijesti 28. svi 202118:39 > 18:50 0 komentara
filozofski fakultet u zagrebu
Davor Puklavec/24sata/Pixsell

Nastava na visokim učilištima može se održavati u predavaonicama, odnosno licem u lice, preporučili su u petak Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO).

U predavaonicama se, navode, mogu izvoditi praktična nastava, studentske vježbe i seminari, laboratorijska nastava, terenska nastava te ostala nastava kod koje izvođenje na daljinu u velikoj mjeri narušava ishode obrazovanja, uzimajući u obzir specifičnosti tih nastavnih procesa.

Isto se tako u predavaonicama mogu održavati svi oblici ispita, kolokvija te drugi oblici provjere znanja i ishoda učenja.

Preporučuju kako kod navedene nastave i ispita u učionicama kada je god moguće treba inzistirati na manjim skupinama studenata u stalnom sastavu.

HZJZ I MZO naglašavaju da se primjenjuju protuepidemijske mjere navedene u uputama od 31. kolovoza 2020. uz obvezu nošenja maski i razmak od najmanje 1,5 metra između svih prisutnih osoba.

Tijekom visokoškolske nastave u pojedinim specifičnim okružjima, primjerice u zdravstvenim ustanovama, ustanovama u socijalnoj skrbi ili sl., primjenjuju se protokoli tih ustanova, dodaju HZJZ i MZO.

Za okupljanje većeg broj studenta, kad se radi o sadržaju koji se ne može odraditi na daljinu, a zbog kraja akademske godine se ne može više odgađati, ističu da je nužno pridržavati se odluka Stožera CZ uz ograničenje od 100 sudionika te uz razmak, ako je moguće, od 2 metra (4 četvorna metra osobi) i obvezno nošenje maske.

Napominju da je uz navedeno potrebno razmotriti i hibridni oblik nastave, odnosno kombinaciju učioničke nastave i nastave na daljinu.

Nadopuna se primjenjuje od 1. lipnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!