I Jasenovac pozornica za Milanovićeve političke ratove

Vijesti 22. tra 202216:25 > 16:50 3 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Republike ni danas u Jasenovcu nije se libio još jednom obračunati s HDZ-om i premijerom. Ni to mjesto zločina ustaškog režima nije na predsjednika imalo umirujući učinak da barem na tom mjestu iz poštovanja prema žrtvama ne vodi političke ratove.

Danas je skovao i novi izrugujući nadimak premijeru, od sad ga zove “udbašenko”. “Nećeš matere ti” poručio je Plenkoviću iziritiran time što u HDZ-u tvrde da je predsjednik orkestrirao generale da potpišu zahtjev za pomilovanjem bivšeg udbaškog dvojca. Baš primjereno i danu i mjestu.

Milorada Pupovca ponovno je izvrijeđao da se prodao za pare, ali i da je “forenzički predstavnik Srba u Hrvatskoj”.

Ali predsjednikov performans u Jasenovcu nimalo nije naišao na osudu oporbe. Nino Raspudić, za kojeg Milanović kaže da je intelektualno superiorniji Plenkoviću, cijelu je priču prebacio na dva razloga obračuna – zbog zahtjeva za pomilovanjem Perkovića i Mustača, ali i situacije u BiH budući da će izbori opet ići po starim izbornim pravilima. Raspudić smatra da se ne bi trebalo svake godine ići u Jasenovac, nego na okrugle obljetnice, a i da Tito nikad u Jasenovcu nije bio. Nema ljubavi između njega i Milanovića, nastavio je, ali neke njegove poteze podržava. No, pomilije li Perkovićža i Mustača, to će biti katastrofa, rekao je Raspudić u Studiju uživo.

vezana vijest

Ni Arsen Bauk ne vidi ništa sporno u Milanovićevu korištenju jasenovačke pozornice za političke obračune jer kaže da je predsjednik obavio službeni posjet i da nema razlike da je nešto rekao jutros u Jasenovcu ili koji sat kasnije u Požegi. Kada je riječ o Vladinu bojkotu Milanovića, Bauk kaže da će predsjedniku to biti kao da su ga izbacili iz HDZ-a, dakle ubod komarca.

Politička analitičarka Ankica Mamić kaže kako se neće nipšta posebno dogoditi zbog toga što je Vlada odlučila bojkotirati predsjendika jer suradnje ni dosad nije bilo.

Ni vikend neće biti miran. Milanović odlazi u Livno, još jedna pozornica i mnoštvo mikrofona. Plenković iz Jasenovca danas nije htio odgovarati predsjedniku, ali već za vikend bi i on mogao spustiti ručnu. Ništa od ugodnog vikenda, sakrij se i čuvaj se tko može. Naravno, šala, ali ne daleko od istine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.