Idete na more u Ston ili Neum? Usporedili smo cijene smještaja, hrane…

Ekonomija 06. srp 202320:03 > 07. srp 2023 07:00 0 komentara

Inflacija, cijene i turistička sezona - teme su o kojima se u eteru priča posljednjih mjeseci. Sve više Hrvata ljetovanje na Jadranu si ne može priuštiti, a ove su godine u Neumu jedni od najbrojnijih gostiju.

Može li se u Hrvatskoj ipak ljetovati po normalnim cijenama – na primjeru Stona provjerila je naša reporterka Vesela Šegvić, a kakve su cijene u susjednoj BiH, točnije u Neumu, provjerila je kolegica Đenana Kaminić Puce.

Gdje ljetovati, na bosanskohercegovačkom ili hrvatskom moru? Gdje je jeftinije i gdje se više isplati? Đenana je provjerila stanje u Neumu, a Vesela u Stonu.

U centru Stona smještaj skuplji i četveročlanu obitelj bi tri noći koštale oko 500 eura. No, mogu se naći i jeftinije opcije pa je tako naša reporterka Vesela Šegvić pronašla apartman na 10 minuta od plaže koji košta oko 80 eura po danu.

Slobodan smještaj u Neumu je sada vrlo teško naći, ali dobro je poznata stvar da što je objekt bliži plaži, plaćamo skuplje. Tako će četveročlana obitelj uz samu plažu uz Neumu prosječan aparman platiti od 200KM do 300 KM ili oko 150 eura, dok nešto dalje recimo 500 ili 700 metara od plaže, košta od 80 KM ili 40 eura pa nadalje.

A kakve su cijene u restoranima? Kamenice ćete u Neumu platiti 4 KM, odnosno 2 eura, dok je u Stonu 1,30 eura, a cijeli ručak s čašom vina je 4,50 eura.

Koliko ćete platiti sladoled? Kuglica sladoleda od vanilije u Neumu će vas koštati jedan euro. Naša reporterka Vesela Šegvić u Stonu je probala sladoled kinder bueno koji je platila 2 eura.

Za mnoge posjetitelje u Neumu ležaljke i suncobrani su možda i najskuplji. Dan korištenja i jednog i drugog košta 20 KM odnosno 10 eura. Zbog toga veliki broj gostiju radije bira ručnik i sunce. U Stonu nema ponuda za ležaljke pa gosti mogu donijeti svoje i uživati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!