Iduće godine 750 otkaza u Zagrebačkom holdingu?

Vijesti 09. stu 202118:211 komentar
Izvor: Zeljko Lukunic/PIXSELL, Ilustracija

Od dobro upućenih izvora iz Grada Index doznaje kako se iduće godine spremaju otkazi za 750 zaposlenika Zagrebačkog holdinga. Riječ je o administrativnom osoblju koje je višak. U utorak je održan sastanak uprave Holdinga i u tijeku je, kako se doznaje, postupak pregovora oko sistematizacije. Otkazi bi trebali ići iduće godine.

“Prvi put je komunicirano prema sindikatima da je u Holdingu 750 ljudi višak, i to u administraciji. S tim da je smisao sistematizacije da se ujednače plaće i da za isto radno mjesto u istoj firmi bude ista plaća. To dosad nije bilo tako, bilo je jako puno nepravilnosti. Sad će za dva ista radna mjesta unutar iste firme biti jednaka plaća. Jednako tako, u novoj će se sistematizaciji nekima sitno i povećati plaće”, doznaje Index od dobro upućenog izvora iz Grada.

Cilj je, kako se doznaje, da se do kraja godine pregovori oko sistematizacije završe i da se iduću godinu sve usluge koje pružaju gradske firme unaprijede.

“Višak u administraciji će se riješiti, a provest će se i digitalizacija sustava kako bi on bio učinkovitiji. Dakle, kroz digitalizaciju će se povećati učinkovitost administrativnih poslova”, doznaje se.

Uz sve to, plan je da se dugoročno jačaju kapaciteti u operativi.

“Dakle da se jačaju kapaciteti na poslovima gdje se radi izravno na tome da grad bude čišći, uređeniji i bolji. Bit će više radnika na terenu poput komunalnih redara, radnika Čistoće”, doznaje Index od svog izvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar