Influencerica na EU izborima: Troše milijune na uključivanje mladih, a ne stavljaju nas na liste

Vijesti 14. tra 202413:25 0 komentara

Potpuno u sjeni turbulentne kampanje za parlamentarne izbore, ostaje euro-izborni proces koji je već krenuo u Hrvatskoj. No, spremnu kampanju i spremnu listu Generacije Z za ove izbore već ima mlada hrvatska politologinja i influencerica Nina Skočak koja je u TNT-u bila gošća naše Nataše Božić.

Nina Skočak rekla je da je o takvoj listi razmišljala duže vrijeme, ali otkrila je koji je bio okidač za tako nešto.

“Shvatila sam da stranke ne uključuju mlade, Hrvatska stranka umirovljenika ima više mladih na listi nego najveća stranka u Hrvatskoj. U Europskom parlamentu sjedi više zastupnika koji se zovu Martin nego onih koji su mlađi od 30 godina. U tom cijelom krugu sam bila frustrirana jer kako je moguće da trošite milijune da mobilizirate mlade, tolike konferencije o tome zašto se mladi ne uključuju u politiku, a da nam pri tome ne date šansu da sjednemo za stol gdje se donose odluke i da nas stranke sustavno miču iz programa. Rekla sam ako nitko neće, ja ću pa barem za europske izbore”, kazala je.

“Svaka osoba kojoj sam se javila mi je rekla “napokon, ovo nam treba.” Svi kojima sam pristupila bili su oduševljeni, nije bilo teško okupiti listu jer su svi željni toga”, dodala je.

Skočak je objasnila koje su ključne teme na koje se fokusiraju u kampanji.

“To je kako uključiti mlade u politiku, pitanje stanovanja i kako EU može pomoći mladima, pitanje digitalne tranzicije, održivost, ljudska i prava žena”, objasnila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!