Istarski Stožer pozvao na poštivanje nužnih epidemioloških mjera

Vijesti 06. srp 202116:35 > 16:35
Derek Sutton / Unsplash

Istarski Stožer civilne zaštite pozvao je u utorak sve organizatore kao i jedinice lokalne i regionalne samouprave na poštivanje nužnih epidemioloških mjera za javna okupljanja u Istri te apelirao da se ne organiziraju javna događanja većeg broja osoba.

Naime, temeljem Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa covida-19 putem okupljanja, županijski Stožer civilne zaštite pozvao je da se one i poštuju. Na jedinice lokalne i regionalne samouprave apelirao je da ne organiziraju i ne omogućavaju javna događanja i okupljanja većeg broja osoba, posebice organizirane gledanje nogometnih utakmica tijekom Europskog nogometnog prvenstva, osim ako će na javnom događanju ili okupljanju sudjelovati samo osobe koje posjeduju EU digitalnu Covid potvrdu.

“Organizatori okupljanja obvezni su osigurati da se prostori u kojima se okupljanja održavaju redovito provjetravaju, da na okupljanju ne bude prisutno više osoba od dopuštenog broja i da se svi prisutni pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, navode iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Upozoravaju kako nije dopušteno organizirati događanja odnosno okupljanja na kojima organizator nije u mogućnosti provesti kontrolu prisutnih osoba te kontrolirati način i uvjete provođenja epidemioloških mjera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.