Istarski vatrogasci lokalizirali jedan od tri požara, u pomoć pozvani kanaderi

Vijesti 14. kol 202217:40 0 komentara
požar, kanader, gašenje
Jakov Rakić/ Ilustracija

Požar između Zračne luke Pula i sela Muntić koji je planuo u nedjelju nešto prije podneva gasi 20 vatrogasaca uz pomoć lokalnih vatrogasaca i dva Air Traktora, zbog požara kod sela Štokovci u pomoć su pozvani kanaderi, a treći požar kod Peroja je lokaliziran, izvijestili su vatrogasci.

Dojava o požaru otvorenog prostora između Zračne luke Pula i sela Muntić stigla je oko podneva, a trenutno je opožarena površina od oko 20 hektara. Gasi ga 20 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva s Puljštine.

Požar kod sela Štokovci gasi 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz javno vatrogasnih postrojbi Pule, Rovinja, Pazina, Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine. U pomoć su pozvana i tri kanadera. Opožarena površina još nije procijenjena, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požar kod Peroja lokaliziran je u 14,45 sati. Na terenu je 12 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila JVP Pule te dobrovoljna vatrogasna društva Fažana, Vodnjan, Peroj i Medulin. Trenutno se vrši dogašivanje, a opožarena površina je oko dva hektara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!