Istražili smo isplati li se po hranu u Sloveniju. Pogledajte razlike u cijenama

N1

Isplati li se sada po špeceraj preko granice? Ekipa N1 istražila je kakve su trenutno cijene osnovne košarice proizvoda u Hrvatskoj te u susjednoj Sloveniji.

Izdvojili smo dvije skupine proizvoda – proizvode čije cijene je hrvatska Vlada ograničila, a slovenska nije te proizvode čije cijene nisu ograničene niti u Hrvatskoj niti u Sloveniji.

“Među proizvodima limitiranih cijena, izabrali smo ulje, brašno, mlijeko, šećer i pile. To smo u Hrvatskoj platili 8,12 eura, a u Sloveniji 11,23 eura. Jeftinije je u Hrvatskoj za nešto više od 3 eura, oko 23 kune”, izvijestila je novinarka N1 Vanja Kranic.

“Među proizvodima čije cijene nisu limitirane, izabrali smo jaja, toaletni papir, kavu i hranu za pse. U Hrvatskoj smo to platili 21,29 eura, u Sloveniji 17,92 eura”, dodala je naša reporterka.

Pritom treba napomenuti da se pri izboru proizvoda vodilo računa da proizvodi budu od istih ili sličnih brendova, kao i da budu iste gramaže.

“Ispada da je u Hrvatskoj skuplje oko 3,37 eura, odnosno oko 25 kuna. Najveća razlika u cijeni je bila kod hrane za pse (oko 2 eura), dok su jaja jeftinija za nekih 50 centi. Ono što je u Hrvatskoj limitirano je i jeftinije nego u Sloveniji, a ono što nije je i skuplje”, zaključuje Kranic.

Više pogledajte u večerašnjem Dnevniku N1 u 18 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.