Ivan Đikić primljen u Akademiju znanosti i književnosti u Mainzu

Vijesti 10. pro 202110:153 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Akademija znanosti i književnosti u Mainzu primila je 13 novih članova u svoje redove, među kojima je i Ivan Đikić, direktor IBC2 i profesor Sveučilišta Goethe u Frankfurtu. Đikić je izabran u matematičko-prirodoslovni razred akademije u istaknutom društvu – među novo izabranim članovima su i osnivači BioNTecha Uğur Şahin i Özlem Tureci.

Glavni cilj akademije je napredak znanosti i književnosti te očuvanje i promicanje kulture. Akademija ima tri razreda: matematičko-prirodoslovni, humanistički i društveni, te književni i glazbeni. Svaki od razreda ima do 50 redovitih članova, koji su među vodećim znanstvenicima u svom području. Medu članovima Akademije, Nobelovu nagradu dobili su, između ostalih, Niels Bohr, Otto Hahn, Halldór Laxness, Saul Bellow, Heinrich Böll i Jean-Marie Lehn.

„Izrazito sam ponosan biti članom Akademije znanosti i književnosti koja se zasniva na učenju Gottfrieda Wilhelma Leibniza. Posebna je motivacija da će kroz rad Akademija surađivati s izvanrednim znanstvenicima iz raznih područja te poticati dijalog u društvu o važnim pitanjima sadašnjosti i budućnosti“, izjavio je Ivan Đikić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar