Ivan Penava osnovao stranku, želi poboljšati život u Vukovaru

Vijesti 03. velj 202114:03 0 komentara
Dubravka Petric/PIXSELL

Ivan Penava i suradnici predstavili su u srijedu novoosnovanu stranku Ivan Penava nezavisna lista, s fokusom na poboljšanje života u Vukovaru.

“Sve što smo činili i činimo fokusirano je na dobrobit Vukovara. Jasno kažemo da će ova priča imati doseg i na razini Vukovara i na razini županije, uz karakteristike u kojima smo prepoznati – borba za interese Vukovara i građana”, rekao je Ivan Penava i dodao da neće gledati i kalkulirati koja opcija vlada državom.

“Bez obzira na to tko je premijer i čija je Vlada. Ne trguje se, kaže se što se ima reći razborito s dokazima, a isključujući manipulaciju i marketing, kao i puka obećanja”, istaknuo je Penava. Kazao je da su građani to prepoznali i da misli da su najjači primjer dosljednosti u stavovima u Republici Hrvatskoj, bez obzira na dominantne politike koje su htjele manipulirati o gradu Vukovaru. “Fali integriteta, karaktera i stava u RH. Stupovi svjetonazora i ideologije dovode se u pitanje zbog osobnih interesa”, naglasio je Penava.

Rekao je da su građani na prvom mjestu. “Bez obzira na ime, prezime, spol, vjeru, nacionalnost, ne dijelimo ljude. Građani su na prvom mjestu”, istaknuo je Penava. Kazao je kako za sada broje 300-tinjak članova, ali da mu politička iskaznica ništa ne znači. “Niti imam dojam niti se sekiram. Mi se ne napuhujemo ispred ogledala da smo mišićavi. Broj članova će biti koliki bude. Nije nam bitna članska iskaznica, već kvaliteta ljudi, to nam je glavni odabir”, istaknuo je.

Rekao je kako je odnos s Domovinskim pokretom odličan. “Općenito, ta je relacija izuzetno dobra i otvorena”, rekao je Penava. “Idemo s jakom sinergijom i podrškom. Tu nema dileme da smo bliski i da smo prijatelji”, objasnio je.

“Velik broj stranaka prepoznao je sve ove godine da mi nemamo turbulencija s oporbom na gradskom vijeću”, kazao je te dodao kako misli da će dobiti veliku potporu. “Za sada ne postoji relevantna opcija koja je primamljiva ili koja nudi odmak”, rekao je Penava.

Dotaknuo se i svoje prošlosti s HDZ-om. “Tada sam rekao svim kolegama da ih molim da me prate. Ostale molim za oprost, na tom tragu idemo i dalje”, rekao je Penava. “To je bila tema još u prošlosti, rekli smo da nam neke stvari u HDZ-u nisu dobre. Nažalost, ni u jednom gradu u Slavoniji nije dominantna tema poboljšanja života u Vukovaru”, izjavio je Penava.

Problematiku smanjenja broja ljudi u Vukovaru usporedio je s potresom. “Županija je izgubila 26 posto ljudi. To ne valja! Ako vam je potres bio poziv za reakciju, vjerujte mi, ovo je deset puta gore od potresa”, istaknuo je.

Što se lokalnih izbora tiče, rekao je kako će imati ljude za grad Vukovar, kao stranačkog kandidata. “Na županiji ćemo raditi s većim brojem stranaka”, rekao je te dodao kako župan vrlo vjerojatno neće biti član stranke. “Bilo bi preambiciozno za novu stranku koja za fokus ima Vukovar ići prema drugoj općini”, zaključio je Penava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!