Ivica Todorić oglasio se o prodaji Fortenove

Vijesti 30. stu 202319:23 2 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Najavu prodaje Fortenove u četvrtak je komentirao bivši vlasnik tvrtke, tadašnjeg Agrokora, Ivica Todorića.

“Ne želim komentirati međunarodni kriminal i slučajeve koji predstavljaju ozbiljnu ugrozu nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske. Zna se (ili barem bi se trebalo znati) koja tijela Države imaju obavezu i nadležnost nadzora i komentiranja takvih prijetnji sigurnosti građana RH”, poručio je kratko Todorić.

Podsjetimo, u srijedu je Fortenova Group TopCo B.V., nizozemska holding kompanija koja je krovni vlasnik Fortenova grupe d.d. u Hrvatskoj i regiji, odnosno dobro poznatih kompanija kao što su primjerice Konzum, Mercator, Zvijezda, Dijamant, Jamnica i PIK Vrbovec, najavila transakciju promjene vlasničke strukture koja bi trebala ojačati i osigurati buduće uspješno poslovanje Fortenova grupe.

“Nova vlasnička struktura spriječit će nanošenje daljnje financijske štete i stvaranja operativnih poteškoća u poslovanju, koje su do sada bile rezultat činjenice sudjelovanja sankcioniranih suvlasnika u vlasništvu kompanije”, poručili su iz kompanije.

Što točno znači prodaja nekadašnjeg Agrokora u Newsroomu je jučer analizirao Domagoj Novokmet. Analizu pogledajte u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare