Ivošević: Sedam vozača Čistoće ima veću plaću od mene

Vijesti 05. tra 202311:08 2 komentara
Miroslav Lelas/Pixsell

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević u Novom danu je komentirao štrajk splitskih radnika Čistoće.

“Evidentno je da su radnici Čistoće taoci sindikalnog povjerenika koji je mimo zakona blokirao one radnike koji žele raditi i zaraditi svoju plaću. Postavlja se pitanje koliko je radnik uopće u štrajku, a koliko ih je u strahu od odmazde kolega ukoliko izađu raditi. Ovdje više ne radi o pravima radnika, nego o tome da sindikalni povjerenik zloupotrebljava svoju funkciju. Nekoliko kamiona je htjelo izaći na cestu, svaki radnik s kojim smo pričali su rekli su da su materijalni uvjeti korektni i na rubu smo toga da se potpiše kolektivni ugovor”, rekao je zamjenik dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević.

On kaže da u trenutku kad su na korak od dogovora i kad radnici podupiru ono što grad nudi, predstavnik sindikat fizičkim nasiljem blokira promet i grebe se za svoju fotelju. Imate dva zdrava oka, vidjeli ste kamion koji pokušava izaći na cestu, a sindikalni povjerenik Marin Jadrić mu blokira izlazak. Ostat ćete iznaneđeni jer nitko cijelo ovo vrijeme nije pričao o pometačicama, o vozačima kamiona i iznosačima. Pometači su nešto niže plaćeni i bili smo spremni u pregovorima podići im plaću. Ni u jednom trenutku sindikat nije sistematizirao cijelu situaciju. Kad smo radili usporedbu, ja sam bio 8. po redu, 7 vozača Čistoće ima veću plaću od mene kao zamjenika gradonačelnika”, kazao je Ivošević.

Navodi kako su komunističkoj partiji sindikati odlučivali o sistematizaciji.

“Ovdje uprava upravlja firmom i upravljat će. Neće sindikalni povjerenik upravljati tvrtkom, direktor će upravljati tvrkom. Jeste li dobili popis ljudi kojib štrajkaju? Oni tek rade popis”, rekao je pa je dodao: “Grad će izdržati koliko god treba i nikad neće posputiti pred nasilničkim ponašanjem. Tema pometačica nije došla od sindikata nego od samih radnika. Marin Jadrić neće uporavljati firmom, neka izađe na izbore i neka ga građani izaberu. Koeficijente smo i mi obećali stavitiu u sitemaztizaciju i nitko neće dobiti manju plaću, Jadrić inzistira na svojoj kadrovskoj priči. On želi sistematizaciju, ne koeficijente. Nitko neće biti degradiran na manji koeficijent. Nema pomaka sa sindikalnim povjerenikom, ali rekao bih da ima općenito pomaka. Radnici su generalno zadovoljni ponuđenim. Oni su kao pojedinci zadovoljni. Želim da građani Splita znaju da dobar dio radnika želi raditi”, zaključio je.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare