“Iza Stavljenić Rukavine su nevidljive ruke, ja ću ih USKOK-u učiniti vidljivim”

Vijesti 30. lip 202122:31 2 komentara
N1

Među onima koje je danas USKOK privodio po Zagrebu, našla se i Ana Stavljenić Rukavina, i to zbog afere oko Dječje bolnice Srebrnjak. Bivši dugogodišnji ravnatelj ove bolnice Boro Nogalo komentirao je što ova uhićenja znače za milijunski projekt bolnice na Srebrnjaku, zbog kojeg je navodno došlo do namještanja natječaja i smjene Nogala.

Podsjetimo, nakon što su Nogala smijenili skupa s timom s kojim je uspio dobiti iz fondova EU-a 60 milijuna eura za vrhunske projekte, tada je kazao: “Nisam bio za nikakve dealove, nikad nisam bio za nijednu stranku, nikome nisam lizao dupe…”

Ako je Ana Stavljenić Rukavina odlučivala o njegovoj smjeni, a danas je uhićena navodno zato što joj se stavlja na teret da je namještala natječaj za izbor novog vodstva bolnice, kako to Nogalo komentira?

PROČITAJTE JOŠ

“Ništa od toga nije navodno. To je sve istina… Tragedija je po Hrvatsku da se to dogodilo u jednoj ozbiljnoj ustanovi koja je dobila najveće europske projekte, koja je dobila status klinike i sve što smo morali dobiti. Smijenila se jedna uprava, ne samo ja, nego cijeli moj tim koji je stvarao ovaj projekt na kojem su radili 10 godina. I onda potpišete ugovor da bi došla nova ekipa, ekipa koja to ‘zna bolje od nas’, a istodobno ta ekipa s Medicinskog fakulteta u Zagrebu i s Rebra su aplicirali za taj projekt i nisu ga dobili. To je jedna ozbiljna hobotnička priča. Ovdje je Ana Stavljenić Rukavina ona je sve potpisivala, odrađivala, slušala’, rekao je Nogalo za RTL.

“Iza nje postoji jedna ozbiljna mreža, nevidljive ruke, ali za mene vidljive i to ću ja, naravno, izjaviti sve USKOK-u”, rekao je dalje Nogalo i dodao o kojim ljudima je sve riječ koji su, kako kaže, oni koji predstavljaju te “nevidljive ruke koje će on učiniti vidljivima USKOK-u”:

“To je sprega političara, znanstvenika, akademske zajednice i ono što me je najviše zaboljelo da jepostavljen specijalizant za ravnatelja Srebrnjaka. To se nije događalo nikada u svijetu u akademskoj zajednici. I svi šute! Šuti Liječnički zbor, Pedijatrijsko društvo, pravobranitelji…”

Što će biti sada s tim projektom od 60 milijuna eura?

“Projekt je ozbiljno ugrožen, projekt je definitivno bio pred likvidacijom. Nadam se da će sada Grad Zagreb, odnosno apeliram na gradonačelnika da što prije reagira. Jer pola upravnog vijeća je sada pohapšeno”, rekao je Nogalo:

“Mora se upravno vijeće smijeniti, pod hitno! Dovelo je do 60 milijuna duga, do 40 milijuna minusa. Mora se postaviti v.d., raspisati natječaj.”

Na pitanje bi li se on javio, odgovorio je:

“Ja sam ovdje glasnogovornik svog tima. Oni su svi dobili opomene pred otkaz. U ovom momentu sam suspendiran, bez posla sedam mjeseci, u bolnicu dolazi 40 novih ljudi koji uopće ne dolaze na posao. To su sve kriminalne radnje.”

Na konstataciju da je svim ovim korupcijskim pričama u zadnje vrijeme zajednički nazivnik Milan Bandić, Nogalo je istaknuo razliku između afere s DB Srebrnjak i drugim aferama:

“Sve ove druge korupcijske priče su beton, materijal itd. A ovdje se radi o zaštiti zdravlja djece… Ako su u Zagrebu sve dječje bolnice de facto devastirane, kao Klaićeva itd., Rodilište, kako to da nitko na to ne reagira osim medija?”

“Ovo je bolnica koja bi definitivno bila najbolja u ovom dijelu Europe”, kazao je, a za uhićenje Stavljenić Rukavine zaključio:

“Drago mi je da se ovo dogodilo, mada ne likujem.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare