Izgrađeno šest zamjenskih obiteljskih kuća na potresom stradalom području

Vijesti 19. lis 202211:02 0 komentara
Edina Zuko/Pixsell

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je završio izgradnju šest zamjenskih kuća na potresom pogođenom području, na 89 lokacija u tijeku su radovi izgradnje ili pripremni radovi, a do kraja studenoga očekuje se završetak još osam kuća, priopćili su u srijedu.

Među onima čija je kuća završena je i Dražen Vratarić iz Lekenika, navode iz Središnjeg ureda te dodaju da je ugovor o izgradnji potpisao 9. veljače, a da je gradnja započela već 15. veljače. Vratarić je zahvalio ljudima koji su mu radili na kući te istaknuo da je kuća spremna za useljenje, navode, uz ostalo, u priopćenju.

Središnji državni ured ističe da je na potresom stradalom području sa 19 izvoditelja radova, ugovorena izgradnja 578 zamjenskih kuća u iznosu od 600.012.339,70 kuna.

Podsjećaju da je do sada na 3.660 obiteljskih kuća završila nekonstrukcijska obnova, a 1.032 kuće obnovili su vlasnici u postupku samoobnove.

VEZANA VIJEST

Dodaju i da je im je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dostavilo 821 odluku za konstrukcijsku obnovu i počet će i ugovaranje radova.

Ističu da je započela izgradnja 14 višestambenih zgrada, od kojih su osam u Petrinji sa 128 stanova, četiri višestambene zgrade u Glini sa 52 stana i dvije višestambene zgrade u Topuskom sa 26 stanova. Pripremni radovi vode se na izgradnji dvije višestambene zgrade u Gvozdu sa 26 stanova.

Zaključno dodaju da je ugovoreno ukupno 1,28 milijardi kuna (1.281.843.919,69 kuna) vrijednosti radova i usluga na poslovima obnove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!