Izgubili kuću u požaru: Mladi skupljaju novac za novi dom obitelji Ferenčina

Vijesti 08. svi 202309:15 0 komentara
Grad Novi Marof

Udruga 'Mladi za Marof' pokrenula je hvalevrijednu humanitarnu akciju u kojoj prikupljaju financijska sredstva za kupnju nove kuće obitelji Ferenčina čiji je dom izgorio u tragičnom požaru prije dva mjeseca. Dosad je prikupljeno 15.500 eura, a humanitarna akcija traje do ponedjeljka, 8. svibnja, do 15 sati.

Prije dva mjeseca došlo je do požara u naselju Madžarevo u kojem je izgorjela kuća obitelji Ferenčina. U njoj su živjeli otac i majka s troje djece te baka, a budući da obitelj ima mala primanja, nema ušteđevinu te ne posjeduje drugu nekretninu pogodnu za život, Udruga ‘Mladi za Marof’ u suradnji s Gradom Novim Marofom odlučila je pomoći obitelji prikupljanjem financijskih sredstava, izvijestili su iz Grada.

Obitelj je zahvaljujući velikim srcima sugrađana uspjela naći privremeni smještaj i opskrbiti se potrebnim stvarima, a kako bi što prije pronašli dugoročno stambeno rješenje, održan je niz koordinacijskih sastanaka na kojima su sudjelovali članovi obitelji, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, predstavnici Udruge te župe sv. Vida i sv. Jurja Madžarevo.

S obzirom na to da bi gradnja novog objekta na mjestu požara bila skupa i duga, zaključeno je kako je mnogo brža i jeftinija opcija kupnja nove nekretnine. Udruga je pronašla stariju kuću na prodaju u Zlatarskoj ulici u Topličici s dovoljno prostora za ovu šesteročlanu obitelj koja će nakon uređenja zadovoljiti njihove potrebe. Iz Udruge su rekli da je cijena kuće 35 tisuća eura, koje planiraju prikupiti u ovoj humanitarnoj akciji.

Kako je najavio gradonačelnik Jenkač, Grad Novi Marof također će se uključiti u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju kako bi pomogao obitelji u potrebi. Rekao je da će Grad donirati onoliko koliko nedostaje za kupnju nove kuće obitelji Ferenčina čiji je dom, nažalost, izgorio u tragičnom požaru.

“Pozivam sve sugrađane da pokažu veliko srce i doniraju koliko mogu kako bismo pomogli našim mještanima u potrebi i zajedničkim im snagama kupili novi, prijeko potreban dom u kojem će, vjerujem, provesti mnogo lijepih obiteljskih trenutaka. Ovakva tragedija, nažalost, može zadesiti bilo koga od nas, pa je važno da u ovim teškim vremenima za naše sugrađane svi pomognemo koliko možemo”, zaključio je Jenkač.

Grad Novi Marof

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.