Plenković objavio kad ćemo na izbore: “Sabor raspuštamo najkasnije 22. ožujka”

Vijesti 04. ožu 202416:46 2 komentara

U Zagrebu je u ponedjeljak održana sjednica šireg predsjedništva HDZ-a nakon čega je izjavu za medije dao predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković koji je najavio raspuštanje Sabora najkasnije 22. ožujka.

“Donijeli smo ključne odluke kad je riječ o raspuštanju Sabora i sljedećim izborima. Izbori za Sabor će se održati prije europarlamentarnih izbora, drugo je da će ovo biti zadnja sjednica prije raspuštanja, treća je da će izvještajni sabora HDZ biti održan 17.3. Glavni tajnik stranke bit će šef izbornog stožera HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek bit će članica izbornog stožera zadužena za izradu programa, Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Kabok”, objavio je.

Objavo je nositelje lista. “Ja ću nositi izbornu listu u 1. jedinici, Jandroković u 2. , Stričak u 3., Anušić u 4., Piletić u 5., Božinović u 6., Medved u 7., Butković u 8., Malenica u 9., Bačić u 10. U 11. će listu nositi Zvonko Milas.”

Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih, dodao je. Najkasnije 22. ožujka bit će raspušten Sabor, najavio je Plenković.

“Nastavit ćemo s konceptom točkaste koalicije. HDZ-ov potencijal je takav da vjerujemo da ćemo ostvariti najbolji i najuvjerljiviji rezultat, a da će nam u formiranju većine pomoći naši dosadašnji partneri”, kazao je Plenković.

“Zadnji rezultata HDZ-a bio je najbolji rezultat u poijesti HDZ-a po ovom sustavu. Naša ambicija je da ponovimo naš rezultat i idemo ne po pobjedu nego po povjerenje građana na temelju postignuća”, dodao je.

Desne opcije kao partneri? “Naši su partneri oni koji su sad s nama, a oni koji nas vrijeđaju i koji su se pokazali politčki nezreli nisu naši partneri.”

“Mi gledamo na hrvatske građane i interes Hrvatske, na gospodarstvo, na veće plaće i mirovine, naš fokus je na hrvatskom narodu. Mi se političkim protivnicima čiji se narativ svodi na riječi ‘korumpirani izdajnici’, sve što su osmislili u zadnjih osam godina, mi s e s njima ne opterećujemo”, kazao je Plenković o oporbi.

Osvrnuo se i na VAR aferu koja potresa Hrvatski nogometni savez (HNS). “Vlada se ne miješa u suđenje ni u VAR sobe. Naša politika prema hrvatskom sportu je politika podrške.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare