“Imamo udruženu operaciju. Oporba ‘pjeva pjesmice’ i želi srušiti Vladu”

Vijesti 10. lis 202218:32 > 23:03 8 komentara
N1

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ponovio kako je važno da se rasvijetli afera s plinski biznisom u Ini te odbacio tvrdnje oporbe da je za aferu kriva Vlada i HDZ, rekavši da oporba "udruženo pjeva pjesmice" i u udruženoj operaciji pokušava srušiti Vladu.

Plenković je nakon sastanka šireg Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke rekao da su razgovarali o zbivanjima vezanima uz Inu odnosno o nastavku aktivnosti državnoga odvjetništva i Uskoka tj. današnjim novim uhićenjima.

Bitno je da se vezano uz Inu sve rasvijetli, rekao je predsjednik HDZ-a dodavši da su na sastanku komentirali i izjave oporbe koja, kaže, “odmah, a priori, bez da znaju o čemu se radi, i dalje optužuju Vladu i HDZ”.

VEZANA VIJEST

Ta afera ima imena i prezimena, ima ljude koji su uključeni, a što će sve kasnije pokazati proces to ćemo vidjeti”, dodao je Plenković.

“Nama u interesu da se sve uistinu rasvijetli i da svi koji su počinili kaznena djela za to odgovaraju, a isto tako da se i promijeni korporativni način upravljanja koji je je jedan od bitnih elemenata da kompanija funkcionira što je moguće bolje i da se ovakve situacije osobito u kontekstu energetske krize izbjegavaju”, naglasio je.

O izvidima Uskoka i policije, rekao je, nema saznanja te je istaknuo da ta tijela “rade samostalno, neovisno”.

“Aktivnosti koje oni rade su tajne, gdje će to sve skupa dalje dovesti, zaista ne znam, ništa me ne iznenađuje, a ono što me interesira je da se borimo protiv korupcije, protiv kriminala i da oni koji su počinili neko kazneno djelo za to odgovaraju”, poručio je premijer.

Ponovio je stav da je oproba istragu o plinskom biznisu u Ini iskoristila za igrokaz u Hrvatskom saboru s ispitivanjem bivšeg šefa Janafa  Dragana Kovačevića “gdje bi se stvorila nekakva slika i predtekst za rušenje Vlade”.

“Imamo jednu udruženu operaciju”

“To uopće nema nikakve dileme, to je sve orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska. To je jedino pitanje o kojem još trebamo malo detaljnije povijesti računa, ali i to ćemo ispitati”, rekao je.

Oporba je neodgovorna i bez ikakve ideje za hrvatsko gospodarstvo, rješavanje socijalnih i razvojnih pitanja, naglasio je premijer Plenković. Oporba  “ima nekoliko pjesmica – da je HDZ jednako lopovi, kriminalci, banda, zločinačka organizacija”, pri čemu su sada “dodali i novi okvir – izdajnici veleizdajnici, kvislinzi”, dodao je.

“Oni nemaju ideje ni o čemu, jedino o čemu imaju ideju da su umreženi, povezani i da hoće lijepiti etikete nama i rušiti Vladu. Kad ne mogu dobiti na izborima onda hoće kreirati neko ozračje”, rekao je Plenković navevši SDP, Most i Domovinski pokret.

“Prema tome, imamo jednu udruženu operaciju – to nije nikakva teorija urote, samo gledajte što govore i kako govore”, rekao je.

Za razliku od njih, naglasio je Plenković, Vlada je ozbiljna i ima ozbiljne rezultate – gospodarske, socijalne, razvojne, europske, međunarodne. “To je velika razlika i to je taj ključ. Sjest će to ljudima do idućih izbora opet”, zaključio je.

Još jednom se pohvalio mjerama. “Mjere koje koštaju 21 milijardu ne zanimaju ljude. Mi smo im omogućili planiranje, plaće, ulaganje. Omogućili smo mjere koje su važnije od jedne afere za koju će netko odgovorati”, rekao je te dodao da bi građanima te mjere bili važnije da ih mediji spominju u jednakoj mjeri kao aferu s Inom”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare