Inspektorat zatvorio menzu na Strojarskom fakultetu, nadzor u još 14 objekata

Vijesti 24. stu 202212:13 > 15:21 2 komentara
Miranda Cikotic/PIXSELL

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u utorak je zatvorena menza, objavio je Studentski zbor tog fakulteta na Facebooku. Državni inspektorat potvrdio je da su pronađene nepravilnosti, no ističu da nikakvog izbacivanja studenata iz menze nije bilo, kao što je naglašeno u studentskoj objavi.

“Ljudi, a obzirom na to da su nam danas iznenada zatvorili menzu i izbacili studente iz nje tijekom ručka iz neobjašnjivih razloga (navodno zbog nedovoljne visine stropa, što godinama do sada nije predstavljalo problem), odlučili smo se na akciju roštiljanja ispred faksa kako nam ekipa sutra ne bi krepavala od gladi”, napisali su predstavnici studenata na Facebooku.

Izbacivanja studenata nije bilo, nadzori u 14 objekata

Iz Državnog su inspektorata naglasili da se provode inspekcije, ali da nikakvog izbacivanja studenata iz menze nije bilo.

“Državni inspektorat; sanitarna, inspekcija rada (u području radnih odnosa i zaštite na radu), elektroenergetska inspekcija, inspekcija opreme pod tlakom i inspekcija zaštite okoliša po službenoj dužnosti, a sukladno Planu rada, nadziru subjekte – restorane za studentsku prehranu tkz. menze u cilju zaštite zdravlja studenata i zaštite zdravlja i sigurnosti radnika.

Državni inspektorat je inspekcijsko tijelo koje postupa sukladno zakonskim propisima te su inspektori u slučaju utvrđenih nedostataka i nepravilnosti dužni poduzimati zakonom propisane mjere.

Slijedom do sada utvrđenog u inspekcijskom nadzoru kod subjekta nadzora, Državni inspektorat će Rješenje o minimalnim uvjetima izdano od nadležnog upravnog odijela Grada Zagreba dostaviti na upravni nadzor Ministarstvu turizma i sporta zbog ocjene zakonitosti. Inspekcijski postupak je u tijeku.

Do ovoga trenutka navedene inspekcije koordinirano su obavile nadzore u 14 objekata navedene namjene. Za sve utvrđene nepravilnosti poduzete su zakonom propisane mjere”, poručili su u odgovoru na upit o ovom  događaju.

Umeđuvremenu su studenti održali obećanje pa su pred fakultetom organizirali pečenje roštilja.

Neva Zganec/PIXSELL

O ovome smo poslali upit Fakultetu strojarstva i brodogradnje i objavit ćemo odgovor čim stigne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare