“Ja definitivno nisam Bandić, ja ne fejkam. Ne bojim se zasukati rukave”

Vijesti 26. sij 202321:21 0 komentara
N1 / Nataša Vidaković

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je postigao dogovor s predstavnicima radnika Čistoće, zbog čijeg su štrajka zagrebačke ulice nekoliko dana krasile brojne vreće, kutije i ostali otpad. Tomašević je potom izašao pred novinare u žutom radnom odijelu i poručio da ide na teren skupljati otpad kao pomoćni radnik.

Tvrdi da je svjestan da će ga svi uspoređivati s Milanom Bandićem, ali da on nije isti kao njegov prethodnik. Zavlačio se iza kontejnera i skupljao smeće s poda, a nakon nekoliko sati otišao je na sjednicu Gradske skupštine. “Ja se ne bojim zasukati rukave, ja ne fejkam” rekao je u Dnevniku Nove TV.

Tomašević je pojasnio da “definitivno nije Milan Bandić”, naglašavajući kako bi razumio usporedbe kada bi njemu “ljudi nosili torbe love u ured” i da živi u penthouseu, “a ne kao sada – u stanu od 40 kvadrata”.

Rekao je da će se pregovori oko preostalih šest zahtjeva radnika Čistoće nastaviti jer “ne može se to preko noći”. Gradskoj upravi predstoji računanje cijena komunalnih usluga i pronalaženje balansa između nje i radničkih plaća. Ipak, kaže kako postoji mogućnost da će cijena komunalija rasti, a isto je moguće i za cijene vode.

No povećanjem naknada za vodu trebalo bi se krenuti u obnovu vodoopskrbne mreže, rekao je Tomašević, ističući da je “nemoguće da imamo svaki tjedan tri magistralna cjevovoda koja puknu”. Kaže da se cijene komunalnih usluga nisu povećavale godinu dana, a sada se radi o “lančanoj reakciji na cijeli Holding”, o čemu će raspravljati “sljedećih mjesec dana, ako treba i duže”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!