Jandroković prozvao Zadravec da šteti HDZ-u, ona mu brzo uzvratila

Vijesti 21. svi 202111:48 > 12:1012 komentara
N1

Gordan Jandroković kazao je danas da Dijana Zadravec šteti HDZ-u. Nedugo potom, za N1 je reagirana Dijana Zadravec.

“Njeno ponašanje nanosi štetu HDZ-u”, rekao je Jandroković. Na pitanje treba li stranka pokrenuti postupak protiv nje, Jandroković je rekao da će to odlučivati nadležna tijela.

Dijana Zadravec nakon toga je za N1 uzvratila Jandrokoviću da “HDZ-u šteti korupcija, a ne ja. Korupcija i nečinjenje da se ta korupcija riješi”, kratko je rekla za N1.

ŽDO provodi izvide po prijavi Dijane Zadravec

Inače, nakon što je Dijana Zadravec, donedavna predstojnice Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice u medijima iznijela sumnje na kaznena djela i koruptivne radnje unutar KBC-a i poručila da je podnijela prijavu Županijskom Državnom odvjetništvu, iz ŽDO-a za N1 kažu:

“Vezano za kaznenu prijavu o kojoj je podnositeljica kaznene prijave sama obavijestila javnost, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu postupa sukladno zakonskim odredbama te je naloženo provođenje izvida. Ujedno Vas izvješćujemo da je sukladno članku 206. f. Zakona o kaznenom postupku provođenje izvida tajno iz kojeg razloga nismo u mogućnosti davati detaljnije informacije o predmetu”.

Inspekcija u KBC-u

Podsjetimo, u KBC Sestre milorsdnice danas dolazi inspekcija Ministarstva zdravstva koju u bolnicu šalje ministar Vili Beroš. Danas je i na web stranici KBC-a Sestre milosrdnice objavljena odluka o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja te ustanove, koji se bira na razdoblje od četiri godine.

VEZANE VIJESTI

Ministar zdravstva Vili Beroš odmah je nakon smjene Zadravec u srijedu najavio da šalje inspekciju u bolnicu.

“Obaviješten sam o kadrovskim promjenama u KBC-u Sestre milosrdnice. Nisam zadovoljan događajima u toj ustanovi, ali sam odlučan rasvijetliti potencijalne nepravilnosti radi svih zaposlenika i zaštite interesa pacijenata”, rekao je Beroš na dan smijene Zadravec te dodao da će uputiti zdravstvenu inspekciju Ministarstva u ustanovu i zatražiti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u toj bolničkoj ustanovi pokrene svoju kontrolu i nadzor te od Ministarstva financija da, u okviru svoje nadležnosti, provede proračunski nadzor, a sve s ciljem temeljitog ispitivanja poslovanja.

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk razriješio je u srijedu s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijanu Zadravec zbog narušenih međuljudskih odnosa, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz te ustanove.

Pljušte teške optužbe

Podsjetimo, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i invervencijsku radiologiju Dijana Zadravec jučer je u Novom danu teško optužila pojedine liječnike KBC-a nazvavši ih “kriminalnom skupinom”. Zadravec je rekla da je prijavilu DORH-u sve nepravilnosti koje se u bolnici događaju, ali da je još nitko nije kontaktirao.

Također je rekla kako ima saznanja da će se na natječaj za ravnatelj javiti i Davor Vagić, no on je to kasnije za N1 demantirao.

Na natječaj će se, prema njenim najavama, prijaviti i Zadravec.

Komentari

Vaš komentar