Jandrokovićev ured se oglasio oko slučaja njegove kćeri: Evo što nam kažu

Vijesti 19. srp 202310:01 6 komentara
Igor Soban/PIXSELL

Informacija da je kći predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Klara (28), uspjela ostvariti upis založenog prava na nekretnini na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu stigla je i do Sabora.

Tim povodom je iz Ureda predsjednika Sabora stiglo priopćenje na tu temu.

Gordan Jandroković nema nikakve veze s navedenim predmetom, niti je na bilo koji način utjecao na njegovo rješavanje”, stoji kratko i jasno.

Informacija sa suda je da se nikome ne pogoduje, već i tijekom štrajka postoji jasna procedura rješavanja hitnih slučajeva.

“Sud za vrijeme trajanja štrajka postupa u svim zemljišnoknjižnim predmetima za koje se utvrdi da su hitne naravi te zaduženi rješavatelji zemljišnoknjižnih predmeta u svakom pojedinom slučaju samostalno odlučuju radi li se o hitnom predmetu te ovisno o tome donose odgovarajuće odluke u tom predmetu”, rekao nam je glasnogovornik Ivan Borković.

Odbacio je navode koje smo zaprimili, da je postupak osobno požurila predsjednica Suda Petra Kušević Fraculj ili da se radio pritisak na djelatnike katastra.

“Potpuno je netočna tvrdnja da je K.J. upis obavila preko predsjednice. Naime, navedena osoba nije se obratila ni predsjednici osobno ni Uredu predsjednika suda, niti predsjednica poznaje osobu imena K.J., niti je bila upoznata s činjenicom da je na Zemljišnoknjižnom odjelu zaprimljen zahtjev za uknjižbu spomenutog založnog prava. Na kraju, nije dala nikakvu uputu bilo kojoj osobi na Zemljišnoknjižnom odjelu o postupanju po tom zahtjevu.”

Štrajk u pravosuđu bliži se ulasku u osmi tjedan, a sindikalisti tvrde da ubuduće više neće rješavati hitne slučajeve već samo one koji su nužni.

“To je dosta suženo, ti poslovi se tiču možda nekih hitnih istražnih radnji kaznenog dijela procesa. Istrage, privođenja, obiteljsko nasilje, odluke o izdvajanju djeteta iz obitelji – znači maloljetnici, to su nužni poslovi”, objasnila je predsjednica sindikata Iva Šušković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare