Janković: Plaćanje računa za vodu Glinjanima za državu je neprihvatljiv trošak

Vijesti 10. ruj 202113:33 > 14:53
Izvor: N1

Novi gradonačelnik Gline Ivan Janković bio je gost N1 Studija uživo i govorio o situaciji s obnovom na Baniji.

Upitan kakvu zimu očekuju, s obzirom na to da je veliki broj građana koji su ostali bez kuća još uvijek u kontejnerima, kaže:

“Imali smo potres, pa nas je zadesilo olujno nevrijeme. Zima je uvijek napredvidiva. Ljudi koji su u kontejnerima svakako strahuju više. Ljudima smo ponudili neki smještaj u periodu od 15.10. do 1.4.”, rekao je napomenuvši da je gotovo 2 tisuće objekata u Glini neuporabljivo.

VEZANE VIJESTI

Janković kaže da u Glini nedostaje osnovna infrastruktura.

“Paralelno s time, imali smo sredstva državne pomoći, ali je dio sredstava neprihvatljiv kao takav…

Od 25 milijuna državne pomoći koje je došlo prema Gradu Glini, određena sredstva koja su utrošena u prvih pola godine, klasificirana su kao neprihvatljiv trošak. Na primjer, imamo troškove za platiti. Gradsko vijeće je donijelo odluku da ćemo platiti račune za vodu građanima – taj dio je neprihvatljiv trošak kao takav – to je poruka Ministarstva financija”, objašnjava.

Ističe da se radi o sredstvima državne riznice i da su kao takva usko specificirana za potrošnju prema uputama.

“Naravno da nama nije prihvatljiva situacija jer smo mi kao grad i lokalna zajednica i inače financijski šturi, a pogotovo sad. Proračun je devastiran iz razloga što je prihodovna strana odlukom Gradskog vijeća oslobodila sve građane plaćanja komunalne naknade”, rekao je Janković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar