Je li Puljak pobjednik izbora? “Poznavajući Splićane i dišpet, sve je moguće…”

Vijesti 03. srp 202218:48 > 22:09 1 komentar
N1

U nedjelju se održava drugi krug izvanrednih izbora za gradonačelnika u Splitu na kojima će građani birati između Ivice Puljka i Zorana Đogaša. Puljak u drugi krug ulazi s velikom prednošću iz prvog kruga. Je li mu to dovoljno za pobjedu u Dnevniku N1 komentirala je profesorica s Pravnog fakulteta u Splitu i bivša predsjednica Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' Marija Boban.

Profesorica smatra da nikad ništa nije zadano.

VEZANE VIJESTI

“Velika je razlika, ali poznavajući Splićane i njihov dišpet, nikad ne znate što može biti na dan izbora. Gospodin Puljak je bolje prepoznat u politici bio i s te strane je imao lakšu poziciju kod ulaska ponovno u političku utrku. Gospodin Đogaš je relativno novo lice u politici. Treba to pametno iskoristiti. Ja bih predložila da u ovom razdoblju ide još ofanzivnije. Predstavljanjem i pozicioniranjem upravo prema spektru HDZ-a”, kazala je.

Ističe da Puljak iznenađuje s, kako tvrdi, pomalo agresivnom kampanjom.

“Kad ste u prednosti, obično se povučete. Na taj način kao da čini uslugu gospodinu Đogašu i motivira biračko tijelo HDZ-a. Zanimljivo je da se i slažu dva stranačka kandidata. Ovdje nemamo više pitanje ideologije. Ovdje imamo ono pitanje ‘za i protiv HDZ-a'”, rekla je Boban.

Upitana s čime bi se novi gradonačelnik Splita trebao suočiti, odgovara: “Imamo niz gorućih problema – komunalije, Žnjan, parking. Puljak je imao tu priliku godinu dana i nije bilo većih pomaka. Svaki novi projekt je iskorak naprijed za grad”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare