Jeste li već isprobali novu aplikaciju? “Pomaže biraču povezati svoje stavove s političkim pitanjima”

Vijesti 04. tra 202416:38 0 komentara
Izbornikompas.hr

Goran Čular, profesor na Fakultetu političkih znanosti, je u Newsroomu s našom Ankom Bilić Keserović razgovarao o aplikaciji Fakulteta političkih znanosti, Izborni kompas.

U četvrtak je na Fakultetu političkih znanosti predstavljena aplikacija Izborni kompas, uz koju građani u pet minuta mogu saznati što o važnim pitanjima misle pojedine stranke, gdje u izbornim programima stranaka mogu više pročitati o tim stavovima i koje su stranke najbliže njihovim vlastitim stavovima o gospodarstvu, zdravstvu, vanjskoj politici i brojnim drugim temama.

Goran Čular član je istraživačkog tima koji je radio na aplikaciji. Profesor je iznio detelje o aplikaciji.

N1

“Aplikacija je jednostavna za korištenje, ponuđena je svim biračima, onima koju su zainteresirani, ali i onima koji nisu zainteresirani za izbore. Aplikacija je dostupna, besplatna i anonimna, podaci se pohranjuju, ali nemamo informacija o tome tko ih je ispunio. Ideja aplikacije je da pomogne korisniku te da kod birača osvijesti dimenziju politike, racionalnu dimenziju koja pomaže biraču povezati svoje stavove s političkim pitanjima, pitanjima javnih politika i sa stavovima političkih stranaka. Aplikacija mu pokaže kojoj je stranci najbliže”, pojasnio je.

“Mi smo ovo radili u suradnji s političkim strankama”, dodao je.

Aplikaciju možete pronaći OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!