Kako je mladež njemačkih Zelenih za Srebrenicu uspjela okriviti i Hrvatsku?

Vijesti 20. srp 202211:47 > 13:25 1 komentar
N1

Mladež njemačkih Zelenih povodom obljetnice Srebrenice objavila je tvit u kojem, pored Srbije, i Hrvatsku optužuje za genocid u Srebrenici. Nakon mnogih i žestokih reakcija tvit je obrisan, a stigla je i isprika mladeži Zelenih. Slučaj je u N1 Studiju uživo komentirao novinar Deutsche Wellea Srećko Matić.

“Iz stranke Zelenih, ogranka mladih, stigla je već jučer prijepodne reakcija. Reagirali su nakon velikog, em sh*tstorma, em velikih broj službenih ili polsužbenih reakcija su koje stigle na adrese vodećih ljudi stranke”, rekao je Matić.

VEZANA VIJEST

Dodaje da su obrisali revizionistički tvit u kojem su i Hrvate između redaka optužili da su sudjelovali u genocidu.

“Samo brisanje dokaz je da su pogriješili. Poslije je objavljeno još nekoliko tvitova u kojim su se ispričali, ali i učinili neke nove greške. Po meni je nova greška što su umjesto genocid koristili riječ masakr”, kaže Matić.

Tko je kriv za tvit?

“Po mojim informacijama od nekih vodećih članova Zelenih, radilo se o pogrešci pojedinca koji je imao pristup Twitter računu, koji je negdje nešto pročitao, krivo shvatio i možda u najboljoj namjeri napravio ogromnu štetu i poslije ju pokušao sanirati. Vidjeli smo burne reakcije kada se tvit objavio, nadamo se da će isto tako burno reagirati na neke druge pojave revizionizma u vlastitom dvorištu”, rekao je Matić.

Za reakciju im trebalo tjedan dana

Podsjetimo, nakon što su povodom obljetnice genocida u Srebrenici, na Twitteru napisali da su u maskaru sudjelovali Srbi, ali i Hrvati, stigla je i i isprika mladeži njemačkih Zelenih

“Na našem twitter računu objavili smo tvit o masakru u Srebrenici u kojem smo lažno ustvrdili da je Hrvatska umiješana. Ovo je potpuno pogrešno. Nismo trebali napraviti ovu grešku i iskreno se ispričavamo zbog toga!”, napisali su.

Sporni tvit koji je krivio i Hrvate za genocid su izbrisali, ali im je za reakciju trebalo tjedan dana.

“Danas prije 27 godina je u Srebrenici unutar nekoliko dana ubijeno preko 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska”, pisalo je u prvotnoj objavi.

Zbog svega je reagiralo i hrvatsko veleposanstvo u Njemačkoj. “Osvrćući se na tvit Mladeži Zelenih povodom 27. obljetnice genocida u Srebrenici, u kojem je priopćeno da je Hrvatska odgovorna za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, najoštrije osuđujemo ovakve revizionističke optužbe”, objavilo je hrvatsko veleposlanstvo na Twitteru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare