Kako se zaštititi od prevara na internetu? “Ako ste ovo jednom napravili, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati”

Vijesti 28. stu 202315:48 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Zadarska policija je jučer zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare te su izdali upozorenje kako bi se građani mogli zaštiti od prevaranata.

Oštećena hrvatska državljanka sa zadarskog područja je putem interneta stupila u kontakt s nepoznatim osobama u namjeri da investira u kriptovalute.

Pri komunikaciji s nepoznatim osobama oštećena građanka je ustupila tražene osobne i podatke o bankovnoj kartici, nakon čega joj je nepoznati počinitelj transakcijama s računa otuđio više od 20 tisuća eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela, ali i apeliraju na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, osobito pri trgovanju kriptovalutama te savjetujemo da se uvijek traži financijski savjet prije nego što se ulože novčana sredstva,

“Svakako ne prihvaćajte nenajavljene pozive o mogućnostima ulaganja, budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit”, navodi policija.

“Čuvajte se budućih prijevara, ako ste jednom uložili novac, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati ili prodati vaše osobne i bankovne podatke drugim prevarantima,
Policiji odmah prijavite sumnjive telefonske i on line ponude”, dodali su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!