Kako se zdravstvo odnosi prema ženama? U Newsroomu o slučaju Mirele Čavajde

Vijesti 09. svi 202211:54
Izvor: N1

Europa slavi Dan pobjede. Slavi je i Moskva. Dan uoči pobjede nad fašizmom Kijev je iznenada posjetio premijer Plenković. U Newsroomu sve analiziramo s bivšom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Slučaj Mirele Čavajde uznemiro je javnost i pokazao kako se hrvatski zdravstveni sustav odnosi prema ženama i njihovim pravima. Novi Zakon o pobačaju, unatoč odluci Ustavnog suda, nije donijet već pet godina. Gost Newsrooma je i eurozastupnik iz redova SDP-a Predrag Fred Matić koji će podsjetiti na Rezoluciju o seksualnom i reproduktivnom zdravlju žena koja je uz veliku buru usvojena prošle godine u Europskom parlamentu.

U Newsroomu komentiramo i zašto je vrijeme jeftine hrane iza nas, kako će se rat Ukrajini odraziti na cijene žitarica u cijeloj Europi, kako se Ministarstvo poljoprivrede pripremilo na nove izazove i čemu se mogu nadati hrvatski poljoprivrednici, a onda i krajnji potrošači. Donosimo analizu profesora Agronomskog fakulteta Ive Grgića.

Vlada je u petak donijela i Etički kodeks za ministre. Nema sankcija za posrnule dužnosnike, nema kazni, ali ima, tvrde u Vladi, edukacije i preventive. Je li kodeks potreban i koliko se “sudara” s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa u Newsroomu odgovara bivša predsjednica Povjerenstva i saborska zastupnica Centra Dalija Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar