Kako za doručak i ručak za obitelj uštedjeti 20 eura, bez odlaska u Sloveniju?

Vijesti 20. sij 202310:59 0 komentara
N1

I dok cijene po dućanima u Hrvatskoj divljaju, građani sve više odlaze u susjednu Sloveniju gdje su one za pojedine, svakodnevne namirnice, osjetno niže. Ipak, jeftinije namirnice moguće je pronaći i kod nas.

Neopravdano i besmisleno je poskupjela hrana”, kaže jedan naš sugrađanin. “Ovo što trebamo svaki dan, kruh, mlijeko… te su cijene otišle gore i za 30 posto”, naglašava i smatra da trgovce kojima su cijene odletjele u nebo treba prozivati, treba raditi crne liste.

I dok mnogi građani u šoping odlaze u susjednu Sloveniju, naša je reporterka Ema Bašić skoknula do Food outleta Žabac. Voditeljica prodaje Vlatka Vlašić izabrala je namirnice za dvije košarice, za doručak i ručak za obitelj, s proizvodima čija cijena je, kako nam je rekla, znatno niža od cijena u drugim maloprodajnim trgovinama.

Velike uštede i za doručak i ručak

Košarica proizvoda za doručak, u kojoj su se našli ananas, zobeno mlijeko, sirni namaz, svježa jaja, šunka, posni sir, proteinski puding i proteinski kruh, stajala je ukupno 8,52 eura.

“U trgovačkim lancima namirnice za ovako kvalitetan doručak nećete pronaći ispod 20 eura”, rekla je Vlašić. Dakle, radi se o uštedi većoj od 50 posto.

U košarici namirnica za ručak našli su se pasirana rajčica, tjestenina, tortilje, svježa paprika, grah, Vegeta, cikla za salatu, mljeveno meso i šareni papar. Ukupna cijena navedenih proizvoda u ovom food outletu iznosi oko 10,72 eura. Vlašić kaže da se za iste proizvode u trgovačkim lancima treba izdvojiti oko 19 eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!