Kalinić: Mogu nabaviti 500.000 doza cjepiva Pfizera, Ministarstvo šuti

Vijesti 19. tra 202111:43 > 14:26 1 komentar
N1

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić poslao je građanima letak da se pridruže Civilnoj zaštiti.

“S obzirom da nema vojnog roka, napravili smo letak ‘Zagreb te treba’ i pozivamo ljude, koji polako, ali sigurno ‘kapaju’. Vidjelo se da je to potrebno.  Do neki dan bilo je angažirano 25 pripadnika Civilne zaštite koji su pomagali kod cijepljenja na Velesajmu, radili kontrole po šoping centrima, pokušavali održavati red…”, govori Kalinić.

VEZANE VIJESTI

Kaže kako mnogi misle da to što radi nije potrebno, no Kalinić tvrdi da jest, sve dokle se ne vrati vojni rok.

Za obnovu nakon potresa nije nadležna Civilna zaštita, ističe Kalinić, koja je na početku pomagala građanima.

“To što obnova nije krenula u godinu dana pokazuje inertnost države. Grad Zagreb može reagirati samo u skladu sa zakonom. Što se tiče Grada, krenuo je u obnovu škola i ostalo je još 12 škola koje je potrebno obnoviti”, rekao je.

“Sustav u RH ne funkcionira”

Ističe da sustav u RH ne funkcionira, a Vlada nije zainteresirana za probleme i potrebe s kojima se suočava Ured za upravljanje hitnim situacijama.

Rekao je da su, zahvaljujući intervenciji izvana, krajem prošle godine počeli kupovati maske.

“Pokojni gradonačelnik me molio da preko svojih veza naručim određenu količinu cjepiva. Određena količina je nabavljena. Grad Zagreb to ne može uvesti, to može samo država. Država cjepivo kupuje direktno od tvornica. Kontaktirao sam Ministarstvo, nitko nije pokazao interes. To će cjepivo završiti negdje drugdje. Da je gradonačelnik živ, sigurno bi već cijepio na Trgu bana Jelačića. Nitko nije zainteresiran za tih 500.000 doza”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare