Hoće li Pavle Kalinić svoj mandat dati na raspolaganje Tomaševiću?

Vijesti 18. svi 202113:06 > 13:30 4 komentara
N1

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić komentirao je za N1 najavu platforme Možemo! da će nakon izbora tražiti od svih gradskih pročelnika da stave mandate na raspolaganje.

Za Možemo! je rekao da imaju i legalitet i legitimitet s obzirom na broj glasova i postotkom koji su dobili u prvom krugu lokalnih izbora u Zagrebu.

VEZANE VIJESTI

“Naravno, predstoji još drugi krug. Problem kod mnogih je što misle da povijest počinje i završava s njima. Moram ih razočarati, povijest niti je počela niti će početi s njima, a neće ni završiti s njima”, rekao je Kalinić.

“Međutim, kako god se situacija razvijala, mislim da će se neki morati sjetiti da postoji nekakav zakon i da će se morati pridržavati tog zakona. Osobno sam se i dosad pridržavao zakona, a pridržavat ću se i ubuduće”, rekao je Kalinić.

On je na javnom natječaju izabran za pročelnika pa prema zakonu nije dužan stavljati svoj mandat na raspolaganje. “Konzultirao sam se s nekima s Pravnog fakulteta, prema tome, može se to lomiti preko koljena, radili su preko koljena i u Ministarstvu obrane pa sad imaju hrpu sudskih procesa koje gube i moraju davati ogromne odštete koje su izgubili putem sudskih procesa. Nadam se da će se mnogi, koji su sada opijeni ovim odličnim rezultatom koji su postigli, ipak vratiti u realnost, a ako ne, postoje pravni procesi i to će biti riješeno, što se mene tiče, u skladu sa zakonom”, rekao je Kalinić.

Njegov mandat traje još nešto manje od tri godine. “Volio bih, kad već netko o tome priča, da se sjeti što su oni radili prije i što su radili i kako su došli tamo gdje su bili, ne samo oni, nego i članovi njihovih obitelji”, rekao je Kalinić.

Hrvatska je jako mala zemlja, Hrvatska je kapilarno korumpirana i vrlo teško da se može naći onih koji se nisu baš ničega dotaknuli, dodao je.

Upitan hoće li mu biti teško funkcionirati s Tomaševićem, ukoliko ostane na svom mjestu, iako je suprotno orijentiran od njega, Kalinić je rekao: “Mi nismo suprotno. Ja sam ljevičar, za razliku od njega.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare