Karamarko montirao von der Leyen i Tita: “Možeš li niže i jadnije, domovino?”

Vijesti 14. velj 202311:29 1 komentar
Tomislav Karamarko Facebook

Bivši predsjednik HDZ-a i nekadašnji prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko objavio je sliku na kojoj su montirani šefica Europske komisije Ursula von der Leyen i Josip Broz Tito.

Ursula von der Leyen je predsjednica Europske komisije a Ogniev Zlatev voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, pa ovu svoju FB objavu posvećujem i upućujem njima i njihovim savjestima. Od domaćih europejaca i onako ništa ne očekujem jer većina njih je u sukobu interesa u odnosu na temu koju iniciram”, piše Karamarko.

“Naime slobodnadalmacija.hr 10. veljače 2023. objavila je tekst pod naslovom ‘Znate li da u Hrvatskoj ima 28 mjesta s trgovima i ulicama koje ponosno nose ime maršala Tita. Evo cijelog popisa’

Pa citirajmo:

Banovci: Ulica maršala Tita
Buje: Trg J.B. Tita
Celine Goričke: Ulica maršala Tita
Fažana: Titova riva

Kumrovec: Ulica Josipa Broza
Labin: Titov trg
Lovran: Šetalište maršala Tita
Matulji: Trg maršala Tita

Nedelišće: Ulica maršala Tita
Novigrad: Ulica Josipa Broza Tita
Novo Selo Rok (Čakovec): Ulica maršala Tita
Opatija: Ulica maršala Tita

Poreč: Obala maršala Tita
Pula: Titov park
Rabac: Obala maršala Tita
Rijeka: Titov trg

Rovinj: Trg maršala Tita
Selce (Crikvenica): Ulica maršala Tita
Šenkovec: Ulica maršala Tita
Starogradački Marof: Maršala Tita

Turopolje: Ulica maršala Tita
Umag: Obala maršala Tita
Veli Lošinj: Obala maršala Tita
Vinkovački Banovci: Ulica maršala Tita

Vrsar: Obala maršala Tita
Zabok: Ulica Josipa Broza Tita
Zmajevac, Suza: Ulica maršala Tita

Dakle – FUJ !!!

Toliko materijaliziranog i konkretnog spomena na JBTita, jednog od najvećih zločinaca 20. stoljeća, komunističkog diktatora i satrapa… Možeš li niže i jadnije domovino?” piše Karamarko.

“Europski parlament usvojio je 19. rujna 2019. rezoluciju naziva ‘Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe’ kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine, te poziva sve drzave članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim.

Također Rezolucija izražava zabrinutost jer ‘ u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi'”, napisao je.

“Može li biti jasnije?

Zato javno postavljam pitanje gđi Ursuli von der Leyen i gospodinu Ognievu Zlatevu, pošto do danas ništa nije učinjeno, što poduzimaju da rezolucija Europskog parlamenta naziva ‘Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe’ od 19. rujna 2019. bude napokon implementirana u Republici Hrvatskoj. Nije li vrijeme da ovoj mentalnokomunističkoj kontaminaciji dođe kraj…”, piše na kraju Karamarko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare