Karin: Na aerodromu dnevno otkrijemo 5-6 pozitivnih turista

Vijesti 21. srp 202108:57 0 komentara
N1

Splitsko-dalmatinska županija s veseljem je otvorila svoja vrata gostima, ali s time je došlo i do porasta broja zaraženih.

“Radovali smo se turistima, ali situaciju treba iskontrolirati tako da trebaju doći s covid-potvrdama. Idu i prijedlozi da imaju i testove pri ulasku u zemlju s obzirom na to da delta soj prevladava ne samo u Engleskoj već i kod nas”, rekla je Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Istaknula je i da na aerodromu imaju punkt gdje mogu jako dobro iskontrolirati situaciju i kod ulaska i kod izlaska turista iz zemlje.

“Na tom punktu dnevno otkrijemo 5-6 turista koji imaju pozitivan brzi test. Odmah ih stavljamo u samoizolaciju, a taj nalaz potvrđujemo PCR testom. Nakon 10 dana opet uzimamo bris i turist može nastaviti putovanje”, rekla je Karin za HRT.

Za trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji kaže da nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća. “Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere jer dok se ne procijepimo i dok cjepivo ne počne djelovati, epidemija će buknuti”, rekla je Karin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!