Ginekolog prijetio drugom skalpelom, KBC Split: “Pacijentica nije bila ugrožena”

Vijesti 05. lis 202316:14 0 komentara
N1/Ilustracija

Čelnici KBC-a Split komentirali su u četvrtak nedavni sukob dvojice ginekologa za vrijeme operacije, kada je stariji ginekolog mlađem prijetio skalpelom, istaknuvši da je to "ponižavajuće" za bolnicu, ali pacijentica niti u jednom trenutku nije bila ugrožena i uredno se oporavlja.

Ravnatelj KBC Split Julije Meštrović rekao je kako je nemili događaj ponižavajući za sve djelatnike KBC-a, ali jedan incident ne može zasjeniti rad svih djelatnika bolnice, koji savjesno i odgovorno brinu za građane i pacijente.

Šef splitske ginekologije Marko Dražen Mimica ističe da se radilo o rutinskoj operaciji, pri čemu pacijentica ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Sukob nije bio u kontekstu samog zahvata koji je uredno završen, a pacijentica se uredno oporavlja nakon operacije.

Mimica kaže da se osjećaju žalosno zbog svega, a takav slučaj još nisu imali u bolnici iako se dogodi da se ljudi koji rade tako težak posao koji puta oko nečega i posvađaju.

“Apsolutno podržavamo nultu toleranciju na nasilje i zlostavljanje. U skladu s tim ćemo poduzeti sve mjere, tako da sve bude u skladu sa zakonom i kako nam naša pravna služba sugerira”, najavio je Mimica.

Do sada dvojica ginekologa nisu bili prijavljivani, napominje Mimica dodajući kako postoje svjedoci nemilog događaja koji se zbio u operacijskoj dvorani, pa bi u postupku trebali dati svoje iskaze.

Policija je Hini potvrdila da se incident dogodio 29. rujna, kada je 29-godišnjem liječniku zaprijetio 58-godišnji kolega, nad kojim je 3. listopada završeno kriminalističko istraživanje. Kaznenu prijavu zbog prijetnje policija je dostavila nadležnom državnom odvjetništvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!