Kekin o prosvjedu u Slavoniji: Zapaljiva situacija, svi trebaju ohladiti glave

Ivana Kekin, saborska zastupnica Možemo, gostovala je u N1 Studiju uživo kod Nine Kljenak gdje je govorila o temi prosvjeda u Slavoniji.

Ovo je jedna izrazito zapaljiva situacija u kojoj bi bilo potrebno da svi ohlade glave”, smatra saborska zastupnica.

Dodaje kako za početak treba razlikovati akutni i kronični problem hrvatskih poljoprivrednika i svinjogojaca: “Akutni problem je svinjska kuga. Ona je stvarna i mora se suzbijati u skladu s epidemiološkim smjernicama. Možemo bez ikakvih dilema zaključiti i da je Vlada zakasnila s reakcijom, ali je isto tako činjenica da je svinjska kuga sada tu i da se mora riješiti. Taj problem je ozbiljan, akutan i imat će svoje refleksije u budućnosti.”

“Kronični problem je sveukupan odnos Plenkovićeve Vlade prema poljoprivredi, koji je slavonsko selo sveo na koljena. Ono što se sada događa je da se kroz otpor oko svinjske kuge pokušava iskazati sva frustracija s kroničnim problemima koji su tu godinama”, ističe.

Kekin sugerira da bi se akutne probleme trebalo riješiti isključivo razgovorom za stolom, u kojima mora biti uključena struka, a kronične probleme jedino micanjem HDZ-a s vlasti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.