Klauški: Nogomet je za zemlje poput Hrvatske ljekovit

Vijesti 11. pro 202209:32 1 komentar
N1

Novinari Tomislav Klauški i Josip Šarić komentirali su aktualne teme u Točki na tjedan s Milom Moralić.

Navikli smo već dolaziti do polufinala, kaže Klauški dodajući da su naciji potrebne ovakve stvari kako bi se nakon niza lošeg osjećali bolje.

“Nogomet je za zemlje poput Hrvatske ljekovit”, kaže.

Šarić govori kako su i drugi znali biti drugi ili treći, ali da to nitko nije uspio ponoviti na sljedećem prvenstvu s bitno slabijom ekipom.

“To je dobra zafrkancija, ali činjenica je: Zašto bi Brazil bio favorit? Četiri puta zaredom su ispali u četvrtfinalu, a mi smo viceprvaci svijet. Vrlo je moguće da se ponovi finale, Hrvatska-Francuska. Jedna Engleska vjeorjatno troši budžet Hrvatske na nogomet, ovo je jednostavno sjajno…”, govori Šarić.

“I bogate države mogu ispasti ili biti prvaci svijeta, a neće imati ovakvu euforiju. Manje nacije u sportu nalaze realizaciju. Sportaši nalaze egzistenciju, izlazak iz krize, osiguranje dobrog života. U tim bogatim zemljama niži slocijalni slojevi ulaze u sport da izađu iz krize. Bilo bi dobro da se realiziramo i kroz duge stvari, ali dobro… Reprezentacija pokazuje da smo neka uglađena država gdje se sportaši ponašaju lijepo, pristojni su… To je slika pristojne normalne države”, kaže Klauški. Šarić dodaje da je Zlatko Dalić tu napravio dobar posao i pokazao da ostaju pristojni, ne poslušni. Podsjetio je da je iz ekipe izbacio Nikolu Kalinića i Antu Rebića koji je bio heroj nacije nakon Rusije…

Šarić dodaje i da je ovo prvenstvo po mjerilima FIFA-e i katarskog stanovništva i da na stadion dolaze ljudi koji nisu navijači jer navijačima je – skupo, nema alkohola…

Dobro je da se politika nije gurala u ovo prvenstvo, kao što je to bio slučaj u Rusiji gdje je bivša predsjednica preuzela cijelo prvenstvo, govori Klauški koji smatra i da je to slika nove Hrvatske u kojoj se politika distancira od sporta. I bivša predsjednica je, kaže “nakon prve dvije utakmice odustala od toga i pustila reprezentaciju na miru”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare