Tomislav Klauški: U kampanji nema nijansi, u kampanji se ide đonom

Vijesti 20. velj 202416:05 0 komentara

Aktualne političke teme u N1 Studiju uživo kod Nine Kljenak analizirao je kolumnist Expressa i 24 sata Tomislav Klauški.

Za subotnji prosvjed koji su na Markovom trgu organizirale stranke oporbe i reakcije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i njegovih ministara, da je to bio prosvjed radikalne ljevice, da su ljudi koji su se okupili si neradnici, lijenčine, putinofili, da su protiv zakona o hrvatskom jeziku, Klauški je rekao da je riječ o “klasičnom sukobu koji 30 godina gledamo između HDZ-a i lijeve opozicije”.

“Riječ je o sukobu sadržaja države i simbola. HDZ se bavio brojanjem zastava, jezikom, Alojzijem Stepincem, kao kontra onome što je lijeva oporba tražila i što je bio povod, a to je pokoravanje, rušenje institucija, imenovanje Ivana Turudića”, rekao je Klauški te dodao:

“To je klasična priča koju HDZ komunicira prema svojim biračima, optužujući lijevu oporbu domoljublja. Ovdje se ponovno radi o sadržaju državu. Državu imamo, sad se trebamo baviti sadržajem države. To je uvijek bio suštinski sukob uvijek uoči izbora – što je zapravo hrvatska držaba. HDZ se ponaša kao da je to njegov politički plijen, da može s njom raditi što želi, da su cijela država i sve institucije pod kontrolom HDZ-a. S druge strane, lijeva opozicija, koja čini pogreške, koju možemo nazivati nekompetentnom, ali činjenica je da lijeva opozicija, liberali, socijaldemokrati, da su se uvijek bavili sadržajem države, da se domoljublje pokazuje plaćanjem ili utajom poreza, a ne isticanjem zastava.”

Premijer Plenković rekao je da će se voditi kampanja voditi između istine i laži, ponovio je da je oporba putinofilska.

“Ako Plenković ide na izbore s porukom oporbi ‘niste digli ruku za vojnu pomoć Ukrajini’, to će biti njegova poruka koja je zapisana u Saboru. Oporba će objašnjavati ‘da, ali…”, no u kampanji nema nijansi, u kampanji se ide đonom”, rekao je Klauški.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!