Podignuta kaznena prijava protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić

Vijesti 13. tra 202111:23 > 12:0910 komentara
Izvor: N1

Odvjetnički ured Klaudia Čurina iz Zagreba podnio je kaznenu prijavu državnom odvjetništvu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić u kojoj ih terete za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, priopćila je Hrvatska komora socijalnih radnika u utorak. Kažu da je "unatrag nekoliko dana među socijalnim radnicima spontano pokrenuta inicijativa za podnošenje kaznene prijave protiv Veljače i Janjić Medančić".

Kaznenoj prijavi, kažu u Komori, su se “masovno priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi. U ponedjeljak, kada je kaznena prijava podnesena, odvjetničku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih djelatnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika djelatnika centara.

Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih djelatnika centara koji sudjeluju te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku”, navode u priopćenju koje u ime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika potpisuje Antun Ilijaš.

Komentari

Vaš komentar