Korlaet o obnovi: Došlo je do toga kad će se stvari početi događati

Vijesti 18. sij 202314:18 0 komentara
N1

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet komentirao je za N1 obnovu u Gradu Zagrebu.

N1 televizija tražila je od Fonda za obnovu Zagreba podatke o tome što je dosad u Zagrebu učinjeno na obnovu i podaci su porazni. Zamjenskih kuća nema, a trenutno se, kad je riječ o konstrukcijskoj obnovi, radovi izvode na svega šest obiteljskih kuća.

“Imamo te podatke jer imamo svakotjedne koordinacije s Fondom za obnovu”, rekao je Luka Korlaet i dodao: “Brojke nisu bajne i kao i vi smo frustrirani tempom obnove. No, u proteklom periodu su obavljene nevidljive predradnje od donošenja zakona i formiranja institucija, javne nabave itd. Došlo je do toga kad će se stvari početi događati.”

O problemu usklađivanja cijena rekao je: “To je problem. Formirat ćemo bazen tvrtki, okvirni sporazum, iz kojeg bi vadili, a ne da se dogovara po objektu. Konačno će se sve i centralizirati.”

Na pitanje hoćemo li do godišnjice dobiti jednu kuću, Korlaet je rekao: “Nadam se. Ovo je sad treći ministar otkad smo mi u mandatu. Dat ćemo sve od sebe. Kao grad smo tek rubni dionik obnove privatnih zgrada. Nismo bili obavezni, ali kao grad smo 42 milijuna svoja isplatili građanima za sanaciju kuća, osigurali mobilne timove za ispunjenje zahtjeva, preselili smo dio građana u gradske stanove i gradske djelatnike posudili smo Ministarstvu i Fondu.”

Napomenuo je da je samoobnova najbolji model koji treba stimulirati, kao i da je zadovoljan obnovom gradske imovine.

O građanima u Areni rekao je: “Za sve koji su htjeli i ispunjavali su uvjete, smjestili smo 25 obitleji u gradske stanove. Dali smo sve od sebe.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!