Korona i škole stranih jezika: Virus valjda vidi tek njemački kao problematičan

Vijesti 17. sij 202110:30 > 10:57 2 komentara
N1

Vlasnica škole stranih jezika Marijana Šimundža Golemac kao gošća u TNT-u opisala je probleme s kojom se u epidemiji covida-19 suočava ova djelatnost.

Govorila je o tome kako se propisane protuepidemijske mjere odražavaju na rad i poslovanje škola stranih jezika.

“Prihodi su nam doslovno prepolovljeni”, kazala je i konkretno navela kako do toga dolazi još od početka pandemije, kad se propisala udaljenost između polaznika tečaja:

Ljudi ne pristaju na online format

“Brojne škole su prepoznale male grupe s kojima rade na tržištu. Kad imate grupu od osam do deset polaznika i kad se zbog držanja razmaka prepolozi broj polaznika, prihodi se prepolove.”

VEZANE VIJESTI

Navela je da im je jesen donijela novi problem:

“Kraj studenog, donosi se mjera za škole stranih jezika i one, kao jedine iz djelatnosti podučavanja i ostalog obrazovanja, završavaju u online formatu.”

Rekla je da sve ostale djelatnosti iz područja podučavanja i obrazovanja nastavljaju raditi u kontaktnoj formi, kao što su glazbene škole, prekvalifikacije, doškolovljavanje.

“Virus valjda prepoznaje njemački jezik kao problematični moment”, komentirala je takvu situaciju.

Rekla je da je problem u tome što polaznici škola stranih jezika online format nastave, iako kaže da je nastavu i u takvom obliku moguće kvalitetno držati, ne prepoznaju kao onaj oblik za koji bi htjeli platiti:

“Imamo puno odustajanja.”

“Imali smo sreće da smo proveli dosta dana na dopustu kao na školskim praznicima”, kazala je dalje, ali zabrinuta za razdoblje koje sada slijedi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare