Kosor: Treba uzeti ozbiljno što Putin govori, ovo je ozbiljan svjetski trenutak

Vijesti 21. ruj 202216:33 0 komentara
N1

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u političkom intervjuu tjedna Večernjeg TV-a. Komentirala je jutrošnje obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je naredio djelomičnu mobilizaciju te je zaprijetio Zapadu ističući da Rusija ima jače oružje za masovno uništenje od NATO-a.

“Podsjetila bih na vrijeme uoči napada na Ukrajinu, kad su gotovo svi analitičari, političari i novinari govorili da neće biti napada. Mislim da treba uzeti ozbiljno to što Vladimir Putin govori. Ta najava djelomične mobilizacije govori da je vrlo nezadovoljan učincima i situacijom u Ukrajini sa svoje pozicije, pozicije agresora. Ovo je ozbiljan svjetski trenutak i svi koji znaju misliti, mislim na svjetske državnike, moraju uložiti apsolutne dodatne napore da se taj rat zaustavi”, rekla je bivša premijerka Jadranka Kosor.

Budući da je Ukrajina od EU dobila status zemlje koja bi jednog dana mogla postati članica, mislim prije svega na reakciju EU i lidera koji imaju kakav-takav autoritet, a odlaskom Angele Merkel taj se broj smanjio, te na SAD. Svi moraju učiniti sve da naprave prvi korak da se počne razgovarati o prestanku rata.

“Ovo prelazi neke granice podnošljivog, tim više što dolazi zima, a Rusija prijeti prekidom dotoka plina, što se prelijeva na cijelu Europu. Sasvim je sigurno da Rusija trpi od sankcija, ali trpjet ćemo, i to nesagledivo, i mi”, kazala je Kosor za Večernji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!